piotrek_os, najlepiej przed i po woskowaniu :twisted: A na poważnie to raz na jakiś czas, na pewno po zimie i przed zimą
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mechollZamieszczone przez Andrzej Z.mecholl, powiadasz po woskowaniu glinkowac.... :wink: :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krz_ppoplątałeś całkowicie kolejność
[ Dodano: Wto 11 Sty, 11 13:56 ]
Zamieszczone przez Guguśmycie
glinkowanie
mycie
osuszanie
polerowanie
mycie
cleaner
woskowanie
Chyba tak powinno być
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wojtechTo jak powinna być prawidłowa kolejność ?
Spłukanie
Mycie zasadnicze
Glinkowanie
Mycie
Polerowanie
Mycie
Osuszanie
Cleaner
Wosk
Polerowanie wosku MF
To tak moim skromnym Amatorskim zdaniem :P :twisted:Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GRUBEERZamieszczone przez wojtechTo jak powinna być prawidłowa kolejność ?
Spłukanie
Mycie zasadnicze
Glinkowanie
Mycie
Polerowanie
Mycie
Osuszanie
Cleaner
Wosk
Polerowanie wosku MF
To tak moim skromnym Amatorskim zdaniem :P :twisted:
Płukanie pod ciśnieniem (w celu pozbycia się ziarenek piasku )
Chemia na smołe, robale, Alusy
Spłukanie
Mycie zasadnicze
Glinkowanie
Mycie
Polerowanie
Mycie
Osuszanie
Cleaner
Wosk
Polerowanie wosku MF
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DecoPrawie bo powinno być tak:
Płukanie pod ciśnieniem (w celu pozbycia się ziarenek piasku )
Chemia na smołe, robale, Alusy
Spłukanie
Mycie zasadnicze
Glinkowanie
Mycie
Polerowanie
Mycie
Osuszanie
Cleaner
Wosk
Polerowanie wosku MF
tym razem uważałem na zajęciach :twisted:Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Panowie eksperci a w jaki sposób i czym czyścicie tą plastikową szybkę za którą są zegary. Plastik ten jest miękki i latwo go porysowac. Praktycznie w każdym aucie a jakim siedziałem jak się popatrzyło z boku to jest porysowany lub zmatowiony. Ja kiedyś czyściłem zwykłym płynem do szyb i ręcznikiem papierowym ale przez to miałem też porysowaną szybkę. Chciałbym tego uniknąć w nowym autku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez YarwaPanowie eksperci a w jaki sposób i czym czyścicie tą plastikową szybkę za którą są zegary
Aha i jeszcze jedno. NIgdy nie psikam na szybkę zagarów tylko po prostu przecieram ją nasiąkniętą tym płynem mikrofibrą.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
no włąśnie wydaje mi się że nawet zwykły pryskacz z marketu do szyb może być ale kwestia czym nanosić. Tak myślałem że mikrofibrą (robiłem to wcześniej tak jak pisałem recznikiem papierowym ale to był błąd). Ale jaką mikrofibrą, bo ja juz głupiej, jak idę do sklepu to widzę kilka rodzajów mikrofibry które znacznie się różnią od siebie, są takiej bardziej gładkie i takie z włosiem, jak poniżej:
A propos psikania to akurat zawsze psikam na sciereczke, recznik itp. a ie na element docelowy, nawet jak czyszcze kokpit, chociaz na szyby psikam bezpośrednio.
Komentarz
-
Komentarz